Veckans tarot – Sex Svärd

4 juni, 2023 2 av annette

Veckans Tarot – Sex Svärd är enligt mig ett av de mest positiva korten i svärdsviten. För mig står Sex i svärd för att vi går vidare. Det kan betyda en yttre eller en inre resa och det är en lång resa det handlar om.

Veckans tarot - Sex Svärd

Flickan vi ser på bilden, hon har lämnat allt bakom sig. Det liv hon levde fram tills nu finns inte längre. Det enda hon har med sig på sin resa är sin älskade katt, sin kvast och sina sex svärd.

Kvasten är hennes färdmedel framåt i livet och de sex svärden symboliserar de tankar, värderingar och förhållningssätt hon har valt att ta med sig. Hon har valt noga och rensat bort mycket av de åsikter, tankar, idéer hon haft under lång tid. När hon började titta på dem, ärligt och närgånget, insåg hon att de faktiskt ofta inte var hennes egna. Många gånger höll de henne kvar i en livssituation hon faktiskt inte alls gillade.

Guiderna visar vägen

Hon valde att ta med sig de som kommer att gynna henne framåt och som kommer att hjälpa henne att flyga. Kvasten är bra men den behöver lite hjälp på traven ibland. Med sig har hon även några guider som ska visa henne vägen framåt. De har gått denna väg många gånger och hon litar på dem.

Flickan är lite stukad av livet. Det har inte varit lätt för henne men hon har gjort sitt val och nu finns ingen återvändo. Hon kommer att följa sina guider och låta dem visa henne vägen. Hennes katt är även den lite stukad och har fått gå igenom en del i sitt liv. Den är lite osäker på om den vägen dess matte valt verkligen är rätt väg att gå.

Han, det är en hankatt, sitter där på hennes ryggsäck och funderar på om han kanske skulle hoppa av och springa och gömma sig. Inte för att han skulle lämna sin matte, det skulle han aldrig få för sig, men så att hon blir tvungen att stanna till och därmed kanske de där konstiga guiderna skulle försvinna…. Men kattens matte är en väldigt inkännande person och hon vet vad han har för funderingar. Hon visar mig att hon skickar ett etersikt rött band till katten. Men vad betyder det röda bandet?

Tidigare liv tillsammans

Hon berättar att det är ett band som visar katten att den är trygg, att hon vet vad hon gör. Det är lite som en signal dem emellan. Dessa båda själar känner varandra väldigt väl och de har gjort många vandringar tillsammans i tidigare liv. Ibland har de båda varit människor, ibland har en varit ett djur, den andra människa och ibland har de båda varit djur. Hon visar mig en bild då den ena av dem var en varg och den andra en björn. De båda befinner sig på ett berg. På berget finns mycket bär, och många gröna buskar och träd.

Björnen lufsar runt bland buskarna och äter sig mätt av alla bären. Den ser väldigt nöjd och belåten ut. Vargen däremot ser inte alls nöjd ut. Jag blir visad ett annat tarotkort, tio bägare. Det är en familj som sitter och har picknick i det gröna och min känsla är att vargen är rätt sugen på att göra dem sällskap. Vargen tittar på mig och visar sitt gap och sina vassa tänder. Det känns ju inte direkt som att den skulle sätta sig snällt på picknickduken tillsammans med familjen, det känns mer som att den skulle vilja skaffa sig ett skrovmål. Att den där lilla bebisen som ligger i vaggan skulle passa bra.

Katten vill ha lugn och ro

Men vad har detta med katten och flickan att göra? Hon säger att katten känner sig som vargen. Björnen är nöjd och belåten för den har hur mycket mat den vill men vargen är hungrig och behöver kött för att överleva. Katten tycker att hon har tagit dumma beslut och hade hellre velat stanna kvar där de var. Det var därför jag fick se kortet tio bägare, katten vill ha lugn och ro, inte äventyr. Och eftersom den har diffusa minnen från livet som varg har den en känsla av att fara lurar bakom varje krök. Flickan försöker övertyga katten om att det är en inbillad fara men katten är inte så säker på att hon faktiskt vet vad som finns bakom nästa krök.

Deras guider är som sagt erfarna vägledare och flickan vet intuitivt att hon kan lita på dem och därför ger hon det röda bandet till katten så att han också ska känna att han är trygg. Den röda färgen hör hemma i rotchakrat och jag tolkar det som att bandet fyller upp kattens rotchakra så att det blir helt och balanserat. Det är när vårt rotchakra är i obalans vi blir rädda för vår överlevnad. Flickan tittar nöjt på mig och nickar.

Veckans tarot – Sex Svärd – Ditt budskap

Ja, vad kan då ditt budskap vara? Jag tänker att du har tagit ett beslut om att du vill vidare i livet men att det finns en del tvekan i dig. Katten i denna lilla berättelse symboliserar den inre rösten, den inre rösten som uttrycker vad som bor inom oss, inte den rena intuitionens röst. Katten kommer ju ihåg hur det kändes att vara en hungrig varg. Han vet inte att det är ett gammalt minne utan känner bara obehagskänslan och kopplar samman den med rädsla. Rädsla är ju ett tecken på att något är fel men i detta fallet är det ingen varning utan en rädsla utifrån ett gammalt sår, ett sår som behöver frigöras och läkas.

Lyssna på ditt hjärta och använd de sex svärden

Jag tänker att du ska lyssna på din känsla och på ditt hjärta, och sedan använda de sex svärden, din klokskap och din erfarenhet till att ta det beslut som ger dig mest positiv energi framåt. Låt inte rädslor styra dig men ignorera dem inte heller. Läk de sår som visar sig och fortsätt sedan följa dina guider och den väg som ger dig kraft, glädje och inspiration.

Veckans nyheter – händelsererbjudanden

Frigörande och helande session 30 min över telefon

Specialpris på frigörande och helande session

Om du känner att du behöver hjälp att frigöra dig från det som håller dig tillbaka för att som flickan på bilden kunna öppna upp för nya gåvor. Passa på nu att boka en tid med mig. Du får detta rabatterade pris under en tid framåt. Hur länge förtäljer inte historien så passa på att beställa din session nu.

Originalpris 495kr för 30 minuters frigörande och helande samtal

Nu 350kr!

Äldre målningar till vrakpriser.
Vad vrakpriser innebär?
Oavsett tidigare pris kostar de mellan 500kr och 1000kr plus eventuell frakt.

Du ser många av mina målningar på Facebook. Antingen på min sida eller på min profil under album/foton/mina tavlor

Där finns de flesta av mina tavlor, både gamla och nya. Många finns även här på hemsidan i Galleriet. Inte alla går under denna utförsäljning.

Veckans tarot - Sex Svärd

Detta erbjudande gäller inte målningarna från Journey through dimension och inte heller mina senaste målningar. Om du vill att jag skickar tavlan till dig tillkommer fraktkostnader.
De allra flesta av mina målningar finns här i Galleriet. Alla som finns med där finns dock inte tillgängliga för köp.

Skicka mig ett mail eller pm från Facebook om du är intresserad av någon av dem så talar jag om dess pris.

Ny Youtube-kanal

Jag håller på och skapar en ny kanal på Youtube. Den är inte klar än men om du vill kan du gå in redan nu och prenumerera på kanalen så missar du inte någon av mina framtida videos 🙂

Jag kommer bland annat prova under en tid att lägga ut veckans kort även där. Jag kommer då att läsa in det jag här i bloggen har skrivit.
Allt eftersom kommer jag att lägga in videos med olika tips om hur du kan sköta om din energi, om kreativitet, målning, transformation, meditationer etc. Ge gärna en kommentar om du går in och tittar på mina videos! Och om du har något du vill jag ska prata om, hör av dig så kanske jag gör en video om just det 🙂

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka!

Med värme
Annette

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bilder-till-Om-mig-pa-hemsida-7-1024x1024.jpg