Veckans tarot – Tio Bägare

7 maj, 2023 2 av annette

Veckans Tarot – Tio Bägare tillhör bägarsviten vilken tillhör elementet vatten och talar om våra känslor, våra emotioner. Tio bägare är det sista kortet i sviten innan hovkorten och talar därför om att vi är på sista steget nu. Antingen har vi precis landat där och allt känns riktigt bra, vi mår lite som kungar eller drottningar. Eller så är vi på väg vidare och kanske vi då känner lite som att vi sitter fast.

När jag tonar in på bilden blir jag visad 4 av de 10 bägarna, och de 4 bananerna. Sen riktas jag mot en femte bägare och brödet som någon skurit upp några skivor av. Sen pekas jag vidare mot den sovande katten. Jag blir visad att den är så mätt att den knappt orkar lyfta sitt huvud. Den försöker vifta på svansen när jag hälsar på den men den orkar inte.

Människorna på bilden verkar helt omedvetna om att katten ätit sig så mätt. De är helt upptagna av varandra. Mannen och kvinnan är upptagna av varandra och flickan har hela sin uppmärksamhet riktad mot den lilla sovande bebisen.

När jag tonar in lite mer på katten får jag en känsla av att den egentligen är både arg och ledsen. Den känner inte att den får den uppmärksamhet den behöver och därför har den ätit upp så mycket mat den bara orkat. Det känns som att den trodde att familjen skulle se den om den åt upp all deras mat, men det blev inte så. Nu ligger den där utan att kunna röra på sig och människorna ser inte det heller. Surt sa räven…. (min retsamma kommentar ;-)). Katten hör vad jag säger men orkar inte ens reagera. Den skickar bara en vass tanke som låter ungefär ….. vänta du bara tills jag orkar resa mig!

Vad han behöver för att må bra igen

Jag sätter mig bredvid katten och klappar den och ber om ursäkt för att jag retades. Den accepterar min ursäkt lite motvilligt. Jag frågar den vad det egentligen är som pågår i denna bild och den svarar mig att de är så jäkla upptagna av sin egen lycka att de inte ens ser hur deras katt mår. Han, det är en hankatt, brukar vara glad och kelig men just nu är han bara tung och ledsen. Jag frågar vad han skulle behöva för att må bra igen och detta är en klok katt så han säger att det första han behöver är att få vila och smälta all mat han intagit. När den är smält behöver han upp och hoppa igen och bli den han egentligen är.

Han säger till mig att han förstår att människorna är upptagna av varandra. De har varit igenom en hel del den senaste tiden och nu verkar de ha landat på tassarna igen. De verkar ha funnit varandra igen och han är glad för det, men han är ledsen för att han inte får den uppmärksamhet han skulle velat ha. Han säger att han i framtiden kommer att se till att inte äta mer än han orkar. Han har lärt sig sin läxa.

Älskar sin familj djupt

Som sagt så är detta en klok katt. Han säger till mig att han lärt sig en sak av denna situation. Han älskar sin familj djupt men har förstått att han måste söka den uppmärksamhet han behöver på annat håll. De kan inte ge honom det han behöver. De ger honom mat och husrum och en massa kärlek men han behöver mer än så. Han behöver stimulans och bus också.

Jag frågar honom vad han ska göra för att få det han önskar. Hans svar är att han måste söka sig ut i vidare jaktmarker. Han berättar att han haft ett uppdrag hos denna familj. Han har funnits där och helat dem, givit dem styrka under en tid som varit tuff för dem. Nu är de på banan igen och hans uppdrag är slutfört. Han förstod inte det innan utan kände sig bara överflödig och utstött. Nu när han förstår att hans uppdrag är klart kan han släppa taget om dem och söka sig ut i världen. Det betyder inte att han kommer att lämna sin familj, bara att han kommer att lägga till mer i sitt liv. Kanske kommer han att utforska omgivningarna utanför den trygga tomten och kanske kommer han till och med att stanna borta över natten någon gång. Det blir spännande att se vad han ska hitta på för galenskaper 🙂

Veckans tarot – Tio Bägare – Ditt budskap

Ja vad kan ditt budskap vara? Jag tänker att det kanske handlar om att antingen öppna blicken för att se om det finns någon i din omgivning som behöver din uppmärksamhet, eller att det är du som behöver uppmärksamhet från din omgivning?
Katten åt upp all maten för att han kände sig ensam och övergiven. Egentligen är han en glad och sprallig katt. Men just nu så är han ledsen och skulle ha behövt sin familjs kärlek. Jag tänker även på de fyra bägarna och de fyra bananerna jag blev uppmärksammad på. Fyra står ju för bla stabilitet och form. Min känsla här är att det finns en tendens till att hålla kvar i formen istället för att vara fri och gå den väg man önskar med lätt packning. Känner du igen dig i det? Är du på väg in i en situation där du behöver lämna bakom dig det som sitter fast och gör din resa svårare? Eller har du tvärtom precis hittat hem efter en tids sökande?

Veckans nyheter – händelser

Ny Youtube-kanal

Jag håller på och skapar en ny kanal på Youtube. Den är inte klar än men om du vill kan du gå in redan nu och prenumerera på kanalen så missar du inte någon av mina framtida videos 🙂

Jag kommer bland annat prova under en tid att lägga ut veckans kort även där. Jag kommer då att läsa in det jag här i bloggen har skrivit.
Allt eftersom kommer jag att lägga in videos med olika tips om hur du kan sköta om din energi, om kreativitet, målning, transformation, meditationer etc. Ge gärna en kommentar om du går in och tittar på mina videos! Och om du har något du vill jag ska prata om, hör av dig så kanske jag gör en video om just det 🙂

Vill du lära dig att själv lägga tarot?

Grundkurs Tarot

Att ha en tarotlek hemma kan kännas som att ha en väldigt vis, ödmjuk, ärlig och ickedömande vän vi alltid kan fråga om allt vi grunnar över. Vi kan vara säker på att få ett helt ärligt svar när vi frågar Tarot om råd. Ett problem kan vara att vi inte alltid kan tolka vad den säger och det är här denna kurs så passande kommer in.    

Du kan efter kursen använda leken för egen del eller arbeta professionellt med den, eller både och. Oavsett vilket val du gör är jag säker på att du kommer att ha stor glädje av din tarotlek och den tolkningsförmåga du skaffar dig här och i framtida djupare förkovring.  

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka!

Med värme
Annette

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bilder-till-Om-mig-pa-hemsida-7-1024x1024.jpg