Självhealing – hur gör man?

23 januari, 2021 0 av annette
Självhealing
Självhealing

Det finns många olika sätt till självhealing. Att vara i naturen är ett, att sova är ett annat. Eller varför inte ett nära samtal med en vän som lyssnar utan att döma?
När vi gör det vi mår bra av ger vi oss själva healing men i detta inlägg tänkte jag beskriva hur jag gör när jag mer specifikt vill heala något som känns tungt.

Heala tandvärk

Vi kan ta som exempel en gång när jag hade en hemsk tandvärk. Jag tar värktabletter bara när jag verkligen inte längre står ut med smärtan så jag satte mig ner för att komma i kontakt med det som orsakade min tandvärk. Det är ju inte alltid helt enkelt eftersom vi ofta vill fly undan det som gör ont, men under mina år som healer har jag så många gånger sett hur olika typer av smärta löses upp när vi kommer i kontakt med det som ligger bakom så jag brukar göra mitt allra bästa.
Det som ligger bakom kan vara en hel drös med olika saker men utifrån det jag sett finns där alltid en känsla som gör ont.

Jag satte mig alltså för att komma i kontakt med det som låg under smärtan. Jag kände hur jag blev arg, frustrerad och besviken. och stannade i de känslorna och lät dem ta den plats de behövde. Under tiden andades jag djupa andetag med intentionen att frigöra det som satt fast.
Jag fick upp scenarion där jag hade känt mig sviken och övergiven och min ilska blev starkare och starkare. Ilskan började koka inom mig över hur jag hade blivit behandlad och hur jag önskade att dessa personer som svikit mig skulle få känna hur det kändes för mig. Jag ville att de skulle få sitt straff.

Här vill jag tillägga att jag intellektuellt var väldigt medveten om att denna ilska och önskan om att de skulle få sitt straff endast skadade mig själv. Jag visste ju att allt händer av en anledning och att det enda sättet för mig att bli fri är att släppa taget och att förlåta. De flesta av oss vet detta men det gör inte att problematiken försvinner. För att smärtan ska släppa och vi ska kunna gå vidare behöver vi tillåta alla känslor att få den plats de behöver.

Rättvisa ska skipas!

Så, jag satt alltså i min soffa och var arg, ledsen och besviken på de som sårat mig. Helt plötsligt fick jag se ett band som gick från min tand till en mästare klädd i svart lång rock. Han befann sig i en annan dimension och drog i bandet så att det gjorde ont i min tand. Jag frågade honom vad detta handlade om och han svarade mig.
Rättvisa ska skipas!

Att rättvisa ska skipas var vad han sa till mig och där hade jag kunnat slappnat av och tänkt att ok, vad bra, de kommer att få sitt straff. Men dels så släppte inte smärtan och dels så vet jag av erfarenhet att så enkelt är det inte.

Jag bad mina guider att visa mig vidare. De visade mig att genom att hålla fast vid föreställningen om att något var orättvist, att jag hade blivit orättvist behandlad, blockerade jag min egen energi. Jag blockerade mig själv så att mitt motstånd emot att släppa dem fria, och förlåta, till slut satt sig i min tand som tandvärk. Värken släppte inte direkt utan jag fick ge med mig och ta en värktablett, men jag hade fått insikten och dagen efter var det mycket bättre. Både vad gäller min ilska och tandvärken.

Insikten kommer

Nu är ju jag healer och har jobbat med detta i väldigt många år. Numer får jag ofta tydliga budskap som denna gången men så har det inte alltid varit. Under många år varken såg, hörde eller kände jag något annat än den smärta jag var närvarande i. Det jag hade var tillit till att det jag gjorde läkte mig på något plan.
Om du själv inte ser, hör, känner vad som händer när du stannar upp och är närvarande i din smärta så brukar insikten komma senare. Den kan komma i form av att någon säger något till dig som klickar i ditt hjärta. Det kanske kommer när du ser en film eller läser något i en bok.

Hur göra självhealing?

  • Sitt eller ligg ner någonstans där du känner dig trygg. Se till att inte bli störd.
  • Be ditt högsta team om beskydd. Om du vill kan du be Ärkeängeln Mikaels högsta aspekt komma och lägga sitt beskydd omkring dig.
  • Sätt intentionen att läka det som smärtar dig, det kan vara en situation, en relation eller en fysisk smärta. (Om du är orolig eller har symptom som kan vara farliga bör du gå till en läkare för en kontroll.)
  • Ta sedan några djupa andetag och känn hur du landar i din kropp. Tänk dig att du växer ut rötter ner till den renaste kärnan av Moder Jord. Under hela sessionen ska du vara i kontakt med din kropp. Du kan tex hålla en hand på ditt ben eller på ditt hjärta så att du hela tiden känner din kropp.
  • Känn efter vart i din kropp du känner någon sensation. Det kan vara ett tryck, att det pirrar någonstans, eller kanske det gör ont. Gå dit med din uppmärksamhet. Stanna där så länge du orkar, till slut kommer det att släppa och du slappnar av.
  • När du slappnar av har blockeringen släppt taget och flödet kan komma igång lite bättre. Om du fortfarande har ont eller är ledsen, arg etc. fortsätter du vidare i kroppen och känner efter vart mer det finns motstånd.
  • Ofta kommer det någon form av insikt när spänningen släpper. Om det gör det är det bra om du skriver ner den så att du kommer ihåg.
  • VIKTIGT! Var snäll emot dig själv och forcera ingenting. Om du känner dig osäker, ta hjälp av en erfaren healer.

Om du vill att jag ska hjälpa dig igenom dina processer beställer du din session här

Jag finns även på Facebook om du vill följa mig där.

Jag önskar dig en riktigt fin dag!

Med värme
Annette