Kärlek in the blue forest

3 februari, 2021 0 av annette

Blue forest

Kärlek in the blue forest – det kanske låter som en lite märklig rubrik? Anledningen till den är att dessa två målningar har en djup connection. De kom samtidigt och är båda målade intuitivt.
Jag såg ingen koppling mellan dem till en början. Inte förrän de gjorde som mina tavlor brukar göra, de började prata med mig.
De visade att de hör ihop och att den ena är en liten del av den andra. Det intressanta är att det jag såg var motsatsen till det vissa andra som tittade på målningarna såg.
Blue Forest är såklart målningen längst upp till vänster och Kärlek är målningen nere till höger,

Kärlek

Ta dig en titt

Ta dig en titt på de båda målningarna innan du läser vidare.
Vad ser du?
Kommer de med något budskap till dig?
Vilken är den stora bilden och vilken är den lilla delen av den stora?
Vad symboliserar färgerna för dig?
Ser du några speciella bilder i målningarna?

Min tolkning

Ok, hoppas du nu har gjort din egen tolkning av målningarna.
Det jag fick se var att ”Kärlek” är en liten del av ”Blue Forest”. Andra såg tvärtom och jag kunde se det också när de visade mig vad de såg. Men min bild är att ”Kärlek” är en bild av vad som sker bakom träden i ”Blue Forest”. Träden du ser i förgrunden på ”Kärlek” är samma träd som du ser långt borta i ”Blue Forest”.

Jag ser en ö med två portaler, en på vardera sidan om ön. I varje portal finns någon form av farkost, jag ser det som båtar. I den högra båten sitter en kvinna och i den vänstra båten sitter en man. Tavlan representerar alltså spelet mellan det maskulina och det feminina.
Ibland när jag tittar på den ser den högra båten ut att vara på väg mot mig och den vänstra ser då ofta ut att vara på väg bort. En annan gång när jag tittar på den är det det motsatta scenariot som gäller. Detta ger mig en hint om vilken del av mig jag behöver förstärka och omfamna just vid detta tillfälle.

Det finns så klart mer att se men det lämnar jag till dig att finna ut.

Båda målningarna finns att köpa i min shop.

Om du vill kan du följa mig på min Facebooksida där jag delar spontant det som sker i mina processer. Där delar jag även varje söndag Veckans Tarot där jag bjuder på en tolkning inför veckan som kommer.

Jag önskar dig en fin dag!

Med värme
Annette