Hur beskyddar man sig?

6 februari, 2021 0 av annette
Hur beskyddar man sig?
Halsbandet på bilden är Metatrons kub vilket är ett starkt beskydd

Jag får ofta frågan ”Hur beskyddar man sig?” Och ”Behöver man beskydda sig?”
Mitt svar är att man behöver egentligen inte beskydda sig och man ska inte beskydda sig på grund av att man är rädd för något. Allt man lägger fokus på växer så om du lägger ett beskydd omkring dig på grund av att du är rädd kommer du troligtvis bli ännu mer rädd och känna att du behöver ännu mer skydd. Det blir en ond cirkel.

Med det sagt så är det ändå bra att lägga beskydd om sig. Framförallt för oss som är högkänsliga och väldigt lätt tar in energi utifrån. Det är ungefär som att ta på sig en regnrock och stövlar när det regnar, man behöver det inte men det är ofta skönt att slippa bli blöt.

Vi behöver lära oss att känna igen vår egen energi och kunna skilja på vad som är vårt eget och på vad som är andras. När vi gör det är det lätt att välja sin egen energi men fram tills vi har full koll hjälper det att lägga beskydd.

Bubbla av guld

Ett väldigt enkelt skydd är att tänka sig att man har en bubbla av passande färg runt sig. Många väljer en bubbla av guld eftersom guld är känt som en skyddande färg men man kan använda vilken färg man vill. Du kan känna efter när du vaknar vilken färg du dras till och sedan välja att göra din bubbla i den färgen. Under dagen kan du sedan känna efter om bubblan känns intakt eller om den behöver fyllas på. Kanske behöver den ändra färg. Detta passar bra när vi är i bra balans.

Att stå i sin egen kraft

Det absolut starkaste skydd vi kan ha är att stå i sin egen kraft. När vi gör det transformeras all energi som kommer in i vårt fält till en frekvens som resonerar med vår egen energi och vi behöver inget mer än så.
Dock är det få av oss som alltid står stabilt i vår egen kraft. Vi går igenom olika processer och ibland gör det att vi hamnar i obalans. Då behöver vi se till att vår energi är beskyddad. När vi är i obalans är det lätt hänt att vi plockar upp energi från omgivningen som också är i obalans vilket gör att vi blir än mer obalanserade.

Rosaviolett ljus

När vi vet med oss att vi är obalanserade är det bra att se till att vi är ordentligt grundade, att vi har en stadig koppling till Moder Jord. Det kan vi göra genom att tänka oss att det växer ut rötter från våra fötter eller från vårt rotchakra. Rötterna fäster längs in i kärnan av Moder Jord.
När det är gjort tänker du dig att du även har rötter som går uppåt, uppåt till kärnan av din högsta källa.

Tänk dig sedan hur energin strömmar från din högsta källa ner genom hela din chakrarad och ända ner till jordens mitt. Och upp igen. Sen kan du lägga din bubbla av guld runt dig och runt omkring den lägger du en sfär av rosaviolett ljus. Som jag skrev innan så är guld en skyddande färg och det rosavioletta ljuset transformerar energi så med dessa två och dina rötter fast förankrade har du ett bra skydd.

Ärkeängeln Mikaels högsta aspekt

Om du känner att det är svårt att själv skapa ditt beskydd kan du alltid be Ärkeängeln Mikaels högsta aspekt om att lägga sitt beskydd omkring dig.

Kristaller och amuletter

Det finns massor av olika kristaller och amuletter som ger ett bra beskydd. Jag är inte jättebra på kristaller och dess egenskaper så jag ska inte gå in på dem här. Själv använder jag Selenit när jag känner att jag blir trött eller påverkad av andras energi när jag jobbar. För mig känns det som att den renar mitt energifält så jag kommer tillbaka till mig själv igen.
Runor är också ett bra beskydd. Det finns olika galdrar man kan använda. Eller så använder man hela runraden. Den ger ett starkt beskydd.

Min lärare som lärde mig om runorna för många många år sedan berättade om en händelse. Hennes man var ute och åkte motorcykel och hade hennes shamantrumma i en tygväska på pakethållaren. Han körde av vägen och motorcykeln blev bara skrot. Han själv hade inte en skråma. Hennes trumma hade inte heller en skråma. På trumman var hela runraden målad.

Vara närvarande och uppmärksam

Det absolut bästa skyddet vi har är dock att vara närvarande i varje nu och uppmärksam på olika skiftningar i vår egen energi och på olika skiftningar i energin i vår omgivning. Det lär vi oss genom att känna igen vår egen energi.

Gör det till en rutin att du varje morgon när du vaknar känner efter hur du mår denna dag. Hur känns din egen energi? Om du känner dig låg kan du göra en reningsteknik för att rena ditt fält och sedan lägga din bubbla runt dig. När du sedan kommer ut i livet utanför är du uppmärksam på vad som känns som inte är samma som det du själv kände när du vaknade och hade gjort din reningsteknik och satt dig i din bubbla. Allt som känns annorlunda är någon annans.

Självklart kan vi skifta energi under dagen. Vi kanske blir arga, ledsna, eller glada av något som händer men om du känner att din energi skiftar utan anledning är det sannolikt att du känner av någon i din omgivning.

Lära känna sig själv

När du reagerar på något som händer har du en fin möjlighet att lära känna dig själv ännu bättre. Vad är det inom dig som gör att du reagerar som du gör? Är det något du vill förändra eller är det något du gillar hos dig själv.
Du kanske till exempel blir arg av att någon har en åsikt som du inte håller med om. Då kan du ju gå in och titta på dig själv för att frigöra det som gör att du reagerar, för att slippa reagera på andras åsikter. Eller så kanske du blir arg för att någon är elak mot dig eller någon annan, då är det kanske något du gillar hos dig själv och inte behöver förändra.

Detta var lite om beskydd. Det finns massor av information och du behöver hitta det sätt som fungerar för dig. Det ska kännas lätt, då blir det gjort. Blir det för krångligt är det lätt att man gör det ett tag och sedan slutar.

Om du vill beställa en session med mig gör du det här
Du kan följa mig på Facebook här

Jag önskar dig en riktigt fin dag!

Med värme
Annette