Ett vidare perspektiv på att ge, att ta och att få

23 oktober, 2021 0 av annette

Givandet är generellt ansett som något fint. Tagandet är generellt ansett som något mindre fint. Men hur ser det ut om vi ser på orden ur ett lite vidare perspektiv och tittar på energin bakom orden? Jag ska försöka bena ut detta i denna blogg.

Illustration. Att ge en blombukett

Jag tror många kan känna igen sig i att det känns gott i hjärtat att ge något till någon annan. Många tycker att det ger mer att ge till någon annan än att själv få. Jag möter även många människor som tycker att det är obekvämt att ta emot. Men hur ska vi få ett flöde om alla vill ge men ingen vill ta emot?

Sen har vi ju också skillnaden på att ta och på att få. På att ta och på att ta emot. Kan du känna skillnaden i orden?

Att ta är en aktiv handling där vi ser något vi vill ha, sträcker oss fram för att ta det till oss. En passiv handling är när vi tar emot något en annan person bestämt att de vill ge till oss.
Att få är det som kommer innan ta emot, eller?
Kan man få något man tar?
Kan man få något utan att ta emot?

Är att få detsamma som att ta emot?

Jag tänker så här. Att få betyder inte per automatik att man tar emot. Man kan få något utan att ta emot det. I mitt arbete som transformativ healer ser jag detta ofta. Genom livet får vi mycket till oss via andra människor. Det kan vara allt ifrån saker till åsikter, till energiöverföring, till regler och normer. Detta är något som ges till oss från omgivningen. Ibland tar vi emot det och lägger det i vårt energifält där det integreras med vår själs energi och blir en del av oss. Då vibrerade det i samma frekvens som vår egen själsvibration.

Ibland så ges något till oss utan att vi tar emot det. Om det är en sak kanske den blir liggande på en hylla samlande damm utan att vi egentligen vill ha den. Vi har inte tagit emot den.

Vi känner att det inte är vår sanning

Om det är en åsikt, en regel, eller något annat som inte är materiellt vi får men inte tar emot, då läggs det i vårt energifält. Men eftersom vi inte tar emot det integrerar vi det inte så att det blir en del av oss själva. På något plan känner vi att detta är inte min sanning. Undermedvetet kapslar vi därför in energin och lägger den någonstans i vår kropp/i vårt energifält. Där ligger det sedan och skvalpar runt i vårt energifält.

När vi sedan möter någon eller hamnar i en situation som undermedvetet påminner oss om det vi fått men inte tagit emot, då reagerar vi på det. Hur vi reagerar beror på vad det var vi fått, vilken energi det levererades med. Om det levererades med en energi av måste kommer vi antagligen att reagera med att vägra lyssna eller ta in det som nu uttrycks. Om det som triggas i oss är kopplad till sorg kommer vi antagligen att reagera i denna nya situation med att bli ledsna utan att riktigt kunna förstå varför. Intellektuellt förstår vi att vi inte borde reagera på det som sker men ändå gör vi det.

Våra olika val

Här har vi nu olika val. Ett val är att välja att lägga locket på och lyssna på vårt intellekt som säger att detta är inget att reagera på. Ett annat val är att välja att reagera och sedan låta locket ligga kvar, och ännu ett val är att välja att iaktta vår reaktion, lyfta på locket för att frigöra det som ligger där under. Inget val är rätt eller fel, det är bara olika val och de passar i olika lägen i livet.

Livet strävar alltid efter balans och så länge denna energi ligger gömd under locket kommer livet att sätta oss i situationer som triggar igång vår reaktion. Vi kan nämligen inte nå full balans så länge vi gömmer något inom oss. Livet kommer att fortsätta trigga oss så länge vi gömmer något i vårt energifält som inte resonerar med vår sanna vibration. Man kan även se en skillnad på när man gömmer något för någon och när man väljer att inte visa. När vi skapar oss ett vidare perspektiv på vad orden betyder blir det lättare för oss att hitta rätt inom oss.

Läkt eller oläkt sår

Uggla gömmer sig

När vi väljer att inte visa för andra gör vi ett aktivt medvetet val. Vi känner att det bästa för oss själva inte är att visa det för andra just nu. Vi har läkt vårt sår.
När vi gömmer det för andra har vi fortfarande inte läkt de sår inom oss som kommit i samband med händelsen.
När vi gömmer något för oss själva eller någon annan ligger det nästan alltid en känsla av skam eller skuld kopplad till det vi gömmer.

Skam och skuld

Skam och skuld är känslor vi exploateras för ofta i vår värld och de hindrar oss från att leva vår egen sanning.
När vi har läkt våra sår reagerar vi inte alls på en likartad händelse, vi ser den men den påverkar oss inte eftersom den inte längre resonerar med den vi är. Vi har inte kvar den vibrationen i vårt energifält.
Skam och skuld lägger sig som ett tungt vått täcke över det som behöver läkas och så länge det täcket ligger kvar kommer vi att reagera på det som har samma frekvens som vårt sår.

Känna efter om det vi får är något vi vill ha

Så det är alltså stor skillnad på att få och på att ta emot. Det vi behöver lära oss är att alltid känna efter om det vi får är något vi faktiskt vill ha. Om det är något vi kan integrera i vårt eget energifält. Eller om det är något vi kommer att ta emot men inte kunna integrera. När vi inte kan integrera det vi får kommer vi troligtvis få jobba hårt genom livet för att frigöra och läka oss själva. Detta på grund av att vi tagit emot något som inte stämmer med vår egen sanning, vår egen vibration.

Detta kan vi ju föra över till det rent praktiska också. Om du tänker på ditt hem. Hur många saker har du i ditt hem som du egentligen inte tycker om? Har du fått dem av andra eller har du själv skaffat dem av någon annan anledning än att du älskar det?
Hur skulle ditt hem se ut om du hade bara sådant du älskar? Hur skulle du då må i ditt hem? Det är samma sak med ditt energifält. Hur skulle du må om allt i ditt energifält vibrerade i din egen frekvens? Hur skulle du må om du alltid följde din egen sanning?

Vill du ha min hjälp?

Vill du ha min hjälp att hitta rätt i dig själv och i ditt liv är du välkommen att boka en session med mig! Det gör du antingen via mail info@annettehagman.com eller via kontaktformuläret.
Vill du finna din innersta sanning, frigöra din själ och din kreativitet? Då kan du hänga med på nästa omgång av Creative You Online! Finns där ingen kurs just nu? Välkommen att maila mig så sätter jag upp dig på väntelista. Det kommer alltid en ny möjlighet.

Med detta vill jag tacka för mig och önska dig en riktigt fin vecka!
Kommentera gärna med dina tankar om ämnet.

Med värme
Annette