Är det tanken eller känslan som styr?

22 juni, 2022 0 av annette

Jag fortsätter reflektera utifrån hur vi skapar i våra liv. De flesta säger att det är våra tankar som väcker känslor i oss. Känslor som sedan leder oss på vår väg. Men är det verkligen så?

Är det tanken eller känslan som styr?

När jag jobbar med min egen transformation använder jag mig oftast av en variant av Vipassana. Vipassana är en meditation där man kortfattat iakttar förnimmelser över hela kroppen, för att först förstå vad de står för, och lära sig att inte reagera på dem. Min variant av Vipassana är att jag sitter i stillhet och bara är med mig själv. Ibland har jag en intention med min meditation och ibland låter jag kroppen bestämma vad den vill visa mig.

Jag fokuserar med hela min närvaro på den punkt som visas mig, känner efter vad budskapet är. Innan jag får mitt budskap brukar jag få känna de känslor som min kropp behöver frigöra. När de frigjorts kommer ofta ett lugn över mig, en känsla av frihet. Ibland kommer ett budskap eller en insikt om vad det blockerade som släppte stod för.

Är det tanken eller känslan som styr?

Jag kallar inte min meditation för Vipassana eftersom Vipassana innehåller fler steg. Jag kallar den för transformativ healing. Transformation betyder att något förändras utan att man vet till vad. Det är precis det mitt arbete handlar om, både med mig själv och med andra. Jag anser att vi har guidning från energiformer som har bättre vetskap än vad vi själva har om vad vi behöver. Kroppen har även den väldigt mycket visdom som vårt medvetna sinne saknar. Jag tänker därför att det bästa resultatet får vi om vi släpper taget och låter det ske som är för vårt högsta bästa.

När jag gör denna meditation, är det då min tanke som skapar mina känslor? De känslor som transformeras och frigörs så att jag kan komma ett litet steg till mot frihet? Eller är det känslan som ligger inkapslad i mitt energifält och drar min tanke, min uppmärksamhet till sig för att den vill bli fri? Vad tror du?

Ett samspel mellan tanke och känsla

Jag tror att det är ett samspel. Ibland är det tanken eller vår uppmärksamhet som hittar något de vill förändra. Då hoppar de ner till känslan och triggar den lite så att den väcks till liv.
Andra gånger är det känslan som vaknar till liv och tröttnar på att ligga inkapslad. Då börjar den röra på sig så att den får uppmärksamhet och tanken kan springa iväg och hämta något som gör att vi förstår att nu behöver vi öppna dörren för känslan.

Jag för min del känner mig mer bekväm med att ha fokus på att lösa upp blockerad energi genom att frigöra inkapslade känslor. Jag upplever att tankarna då följer med i flödet. När jag försöker fokusera mina tankar ger det mig mest huvudvärk. Kanske beror det på implantatet jag berättade om i förra inlägget, eller så är vi olika och olika vägar passar olika människor.

Nu tror jag att jag reflekterat färdigt för nu. Om du vill transformera med mig eller få vägledning av mig är du så klart hjärtligt välkommen. Du bokar din tid HÄR

Du kan läsa mer om mig och mitt arbete här på sidan, tex om Transformativ healing och vägledning HÄR

Jag önskar dig allt gott och hoppas att vi möts någon gång!

Med värme
Annette