Målad shamantrumma

En shamantrumma är ett fantastiskt verktyg för att finna balans, för healing och för att komma i kontakt med de olika dimensionerna vi har inom och runtomkring oss. Varje trumma har sin egen själ och när du söker din trumma kommer din trumma att söka dig tillbaka. När du beställer en trumma av mig målar jag utifrån dina önskemål, tillsammans med din själs och trummans egna önskemål. Jag målar med tunna lager av akryl så att färgen sugs in i skinnet och håller länge. Motivet kan vara vad som helst beroende på vad du önskar. Den enda begränsning som finns är min konstnärliga kapacitet och trummans egna vilja :-). Varje trumma har sin egen röst och sin egen rytm. Vissa trummor visar direkt vilket motiv de vill ha medan andra tar längre tid på sig. Trummorna på bilderna ovan och nedan är exempel på hur målningen och processen kan se ut

Målade shamantrummor

Jag har under många år känt en längtan till att göra min egen shamantrumma men tiden för det har ännu inte varit den rätta.
Medan jag väntar så använder jag en lite mindre trumma som jag köpte och målade när jag bodde i Spanien. Jag köpte en lite mindre modell för att det skulle gå lätt att frakta den på flyget.
Jag har genom livet jobbat mycket med runor och vet deras kraft och kapacitet, så det var en självklarhet för mig att de skulle vara med på min trumma.

Bilden i mitten är en bild jag älskar och som för mig symboliserar kontakt med själen, med universum och evig vänskap. Jag bestämde mig för bilden innan jag hittade trumman. Jag hade redan gjort en likadan bild på en tavla så det var enkelt att bara att göra en till likadan. Själen i denna fick jag trumma fram efter att jag målat den.

La Reina

Denna trumma heter La Reina och har flyttat till sin människa. Trumman kallade på mig och när jag beställde den trodde jag att den var till mig men det skulle senare visa sig att så var inte fallet.

Den visade direkt den kom att dess själ var en hjorts. Den var dock inte redo att bli frammålad direkt utan ville vila ett tag först och acklimatisera sig till sin nya miljö.När den var redo satte jag igång. Normalt när jag målar i akryl målar jag fritt och oftast utan tanke på motiv. Att måla på en trumma är annorlunda eftersom det inte går att ändra och göra om så mycket. Därför skissade jag först fram hjorten och de runor som ligger i en cirkel runt henne för extra kraft och beskydd.

När den var redo satte jag igång.

Shamantrumma La Reina

Normalt när jag målar i akryl målar jag fritt och oftast utan tanke på motiv. Att måla på en trumma är annorlunda eftersom det inte går att ändra och göra om så mycket. Därför skissade jag först fram hjorten och de runor som ligger i en cirkel runt henne för extra kraft och beskydd.

När jag sedan började måla några av skuggorna och hennes konturer steg hennes själ in i trumman. Det var väldigt påtagligt och hon är en så vacker själ. Så mjuk och fin i sin energi men ändå sylvass och tydlig. Hon ser rakt igenom en utan att döma.

När jag väl hade fått tillåtelse att börja måla, då gick även födelsen av denna trumma snabbt och lätt. Nedan ser du dess fram och baksida.

shamantrummaShamantrumma La Reina

Diameter: c:a 40cm eller c:a 55cm beroende på vilken storlek du vill ha.
Djup: c:a 4,5 cm
Trumman är av getskinn med ram av mullbärsträ.
Trumpinne ingår

Shamantrumma som konstverk eller kraftföremål

Du kan ha din trumma på väggen som ett konstverk, ett kraftföremål och/eller använda den i dina trumsessioner. Välkommen att höra av dig för att beställa din egna unika trumma. Pris beror på vilken typ av trumma du vill ha.
Om du redan har en trumma som du vill att jag ska måla på är du välkommen att höra av dig så ser vi vad vi kan göra.

Välkommen att beställa din alldeles egna shamantrumma HÄR!

Med värme
Annette