”Transmission” – den gröna

12 augusti, 2020 0 av annette

”Transmission” – den gröna

”Transmission” – den gröna är den första av ”Stars” tre vänner. I den förra bloggen berättade jag om Star och om hur hon kom och berättade för mig att hennes tre vänner var på väg ner till mig och jorden. Hon berättade att det var en grön, en rosa och en gul vän.

Star blev till på en målarduk som jag hade köpt in speciellt eftersom jag ville ha en vit och blå helt abstrakt målning i en silverfärgad svävarram. Ni läste ju i den förra bloggen att den inte blev helt och hållet abstrakt. Det jag inte visste när jag köpte den var att den var Stars svävarram, hennes farkost. När hon nu sa att hennes vänner skulle komma till oss så tänkte jag att de måste ju få samma format som Star så att de känner sig hemma direkt. Jag beställde alltså likadana dukar med likadana svävarramar. 3 st. När dukarna kom satte jag direkt igång att måla den gröna. Det gick med vindens fart. Ett tag. Kul var det men fint blev det inte. Innan transmission

Jag målade på och målade på men fick liksom inte till det så att det kändes riktigt bra. Ett tag trodde jag att den kanske var klar. Då såg den ut så här. Den var väl fin och så men den kändes inte som Stars kompis. Jag hade fastnat i att det skulle vara en figur och var tvungen att måla över hela för att komma åt den känsla målningen skulle ha. Det känns lite trist nu när jag tittar på denna eftersom jag tycker den är rätt söt men i konstens värld måste man ibland ”Kill your darlings”, offra någon man gillar för helhetens skull. Den finns fotad så det går ju; om man vill, att trycka den på en canvas eller på papper.
.

En blixt från klar himmel

Nåja, jag målade på i grönt och även några bruna färger, men trots att jag nästan börjat om från början fick jag inte till den rätta känslan. Helt plötsligt slog det ner i mig som en blixt från klar himmel…. Star är ju helblå, och då ska ju så klart alla hennes vänner ha lite blått i sig. Jag tog fram de blå färgerna och bad om att målningen skulle innehålla den mest läkande och stärkande energi som är tillgänglig just nu. Sedan tillkallade jag de fyra väderstrecken, de fyra elementen, Moder Jord, Fader sol. Jag bad om att jag skulle kunna kanalisera ner Stars vän på högsta bästa sätt. Jag satte penseln mot duken och började dra några streck. Sen försvann jag. När jag kom tillbaka hade ”Transmission” – den gröna landat. Så går det ofta till för mig när jag kanaliserar konst.

Jag förstärkte några av de varelser som visade sig, men bara så att man kan ana dem. Förutom de jag förstärkt finns det många, många fler. Jag vill att alla som ser denna målning ska känna in vad den har att säga just dem så därför berättar jag inte vad jag själv ser. Sätt dig gärna ner och titta på den och känn efter vad den har för budskap till just dig! Skriv gärna i kommentarerna vad du upplever i ”Transmission”, det är så spännande att läsa vad andra ser och upplever.

Transmission - den gröna

”Transmission” finns så klart med i Galleriet! Välkommen att hälsa på hen och alla hens vänner, gamla som nya.
Hen finns även till salu som originalmålning inklusive silverfärgad svävarram här och som konstryck här.

Jag önskar dig en fin vecka tills vi hörs igen!

Med värme
Annette