Frigör blockerad energi

16 september, 2020 0 av annette

Det finns många sätt att frigör blockerad energi på och att ge healing till sig själv. Jag tänkte berätta om hur jag ofta gör när jag behöver komma i kontakt med tyngre energier i mig för att frigöra dem och därefter läka.

Gå upp till Källan, till Gud

Jag tar numer alltid en stund varje dag där jag ber Gud eller Källan om att få hjälp att rena mig och fylla på med ny fräsch energi. Vad man vill kalla den ursprungliga kraften är individuellt. Jag har alltid haft ett lite komplicerat förhållande till Gud och har ganska nyligen gjort upp med min ilska gentemot honom. Nu övar jag på att använda ordet Gud när jag kopplar upp mig. Det känns faktiskt ganska fint. Om du inte gillar det ordet eller har en helt annan trosuppfattning kan du använda vilket ord du vill. Det handlar om att komma i kontakt med vårt ursprung och vår innersta kraft och har ingen som helst koppling till religion.

Mitt tips är alltså att du tar minst tio minuter varje dag där du går upp till Gud och sitter med honom i hans energi för att helas och fyllas på med din sanna essens. Be också om att denna energi ska fylla din dag med energi för ditt högsta bästa. Jag ser Gud som en han eftersom det känns rätt för mig. Egentligen är det ju en kraft som innehåller både den feminina och den maskulina energin. Det feminina och det maskulina är något jag kommer att skriva om i framtida poster, det är ett stort och viktigt område.

Nåja, det är så jag gör, jag går upp till honom och sitter där en stund varje dag och det jag märker efter att ha börjat med det är att livet känns mjukare och lättare. Jag möter inte samma hårda motstånd längre.  Du kan tänka dig att detta är detsamma för ditt energifält som att borsta tänderna eller duscha varje morgon är för kroppen. Det är inget måste men man känner sig fräschare och i förlängningen blir livet lättare om man gör det till en daglig rutin.

Frigör blockerad energi. (Gör inte detta ensam om du har psykisk problematik, ta då i stället hjälp av någon du litar på)

Om du känner att du är tung, trött, ledsen utan anledning, om du känner ett starkt motstånd inom dig eller om livet känns allmänt jobbigt, då passar denna teknik bra. Den kräver lite mer än mitt första tips. Dels kräver den att du kan vara själv en lite längre tid, hur lång tid beror på hur mycket du har att frigöra. Räkna med att i alla fall ha minst en timme ostörd. Sitt på ett ställe där du är bekväm och kan slappna av. Stäng av dator och mobil.

Du kan välja att sitta eller ligga, jag brukar sitta eftersom jag lätt somnar annars. Ta några djupa andetag, långa och djupa, tills du känner att du är avslappnad och grundad. Sen kan du välja att göra den långa eller den korta versionen. I den långa gör du en meditation först där du går igenom dina chakran och ditt energifält för en rening. Om du gör detta kan nästa steg gå lättare. Det är inget måste dock, gör det som känns bäst för dig. Jag kommer att ge tips på tekniker för chakrarening i en post längre fram.

Den korta versionen

När du väljer den korta versionen centrerar du din energi genom att först se energitrådar som går från dig till din omgivning, till olika människor, varelser och händelser. Du ber ditt team, dina högsta guider, att hjälpa dig att klippa och transformera dessa band så att du inte påverkas av någon annan än dig själv. Tänk dig sedan att du andas in alla delar av dig som är utspridda utanför dig själv. Andas långa djupa andetag och se eller känn hur din energi filtreras och samlas ihop som ett ägg runtomkring dig. Sitt en stund med detta och känn hur det känns.

Be dina högsta guider att hjälpa dig under din session. Be om att de ger dig det beskydd du behöver. När du känner dig redo ber du sedan din kropp att visa dig var ditt motstånd, den tunga energin, blockeringarna sitter. Kärt barn har många namn. Du kan göra detta med eller utan specifikation. Har du ett speciellt område i livet som känns stagnerat, be då kroppen att visa var energin är blockerad vad gäller just detta område. Annars låter du kroppen själv bestämma vad den vill frigöra.

Var närvarande

Var nu närvarande och uppmärksam på vad som händer. Kanske pirrar det i en arm. Eller så känner du ett tryck över bröstet. Det kanske gör ont i foten. (Kom ihåg att detta är ett energimässigt arbete. Det ska inte göras för att bota sjukdomar om du inte har väldigt bra koll på hur man arbetar med energier. Om du känner dig osäker på om du är frisk kan det vara idé att uppsöka en läkare du har förtroende för och be om en kontroll.)

Stanna med din uppmärksamhet och hela närvaro där det gör ont, spänner, kliar, sticker, pirrar etc och andas långa djupa andetag. Försök inte att lösa upp motståndet eller spänningen, bara var tillsammans med den. Du behöver inte förstå vad som händer eller sätta etikett på de känslor som uppstår. Låt dem komma och gå fritt. Ha tillit till att allt är som det ska.

Ibland kan det komma tårar

Ibland kan det komma tårar, ibland kan du börja hosta eller så kanske kroppen krampar. ( Du kan alltid avsluta om det blir för mycket för dig, pressa dig aldrig till något du inte känner dig bekväm med. Om du känner dig obekväm kan det handla om att du inte är redo ännu att släppa det som blockerar och då ska du låta det vara. Det kan också handla om att du behöver stöd för att kunna öppna upp i trygghet. I så fall är det bästa att du tar hjälp av en erfaren healer du litar på. )

Flödet kommer igång

Om du klarar att sitta kvar i spänningen, motståndet, blockeringen, så kommer den så småningom att släppa taget. Den löses upp och det som gömts inuti den kommer upp till ytan. När detta händer kan det komma starka känslor, det kan komma tårar och ofta känner man hur flödet kommer igång i kroppen. Stanna i stillhet och närvaro tills du känner dig i balans. Ibland kommer en insikt om vad orsaken till blockeringen var och ibland får man ingen information alls.

Om du får en insikt beror det ofta på att du nu har möjlighet att förändra ett mönster. Kanske behöver du förlåta dig själv eller någon annan. Om ingen insikt kommer beror det troligen på att du ännu inte är redo att ta emot den, eller på att du inte behöver den just nu. Kanske har du redan förändrat det mönster som givit dig blockeringen och behövde endast lösa upp den.

Fyll upp med ljus

När du känner att du är klar ska du be dina högsta guider att fylla upp dig med ljus. Be dem att fylla upp dig med din sanna essens. Detta är viktigt så att blockeringen inte direkt kommer tillbaka igen. I bland behöver man göra detta arbete flera gånger. Blockeringen kan vara kopplad till flera lager av undantryckta känslor och upplevelser. Ta det i din egen takt och se på det med spänning. Jag själv brukar ibland kalla mig själv för energidetektiv eftersom jag spanar efter energier som försöker gömma sig för mig.

Om du vill ha min hjälp med din frigörelse så beställer du din session här.
Du är hjärtligt välkommen!

Med detta vill jag önska dig en fin fortsatt vecka!

Med värme
Annette