Veckans Tarot – Sju Svärd

30 april, 2023 2 av annette

Veckans Tarot – Sju Svärd tillhör svärdsviten lika som kortet vi fick förra veckan. Vi talar alltså om tankar, om intellektet och om idéer och insikter här. Nummer sju står för att vi funderar på hur vi ska gå vidare härifrån där vi är nu.

Veckans Tarot - Sju Svärd

När jag tittar på detta kortet får jag en känsla av spänning och av att man nästan håller andan. Personen på bilden har tagit av sig skorna och smyger runt i strumplästen. Många gånger tolkas detta kort som att någon stulit något från en eller att någon inte är helt ärlig. I detta kort får jag snarare känslan av att personen på bilden hämtat tillbaka något som varit magasinerat eller kanske stulet sedan innan. Jag tror det är en kvinna på bilden och hon har fem svärd i sin famn. När jag tonar in på henne drar hon sig lite undan. Hon håller hårdare om svärden och vänder bort sitt ansikte. Det känns nästan som om hon tror att jag ska försöka ta hennes svärd ifrån henne.

Det är inte min intention. Jag är mest bara nyfiken på att veta vad som pågår. Hon tittar på mig med en till hälften öppen blick och till hälften misstänksam. Som att hon vill tro att jag inte vill göra henne illa men inte riktigt vågar lita på mig.

Är det hennes svärd?

Jag ser att hon tittar fundersamt på de två svärden på väggen och det känns som om hon funderar på om hon ska ta dem med sig eller inte. Undra om de tillhör henne, jag är inte säker på att de egentligen gör det men samtidigt så känns det som att de har en energi hon behöver ha med sig framåt i livet. Jag frågar henne om det är hennes svärd och hon svarar att nej det är inte hennes men de tillhörde någon hon en gång kände. Även dessa svärd stals från sin ägare. Denna ägare lever inte längre och hon funderar på om inte hon har mer rätt till svärden än den som har dem i sin ägo för tillfället.

Jag kan inte säga något alls om det, det är hennes val att göra. Jag får en känsla av att hon tankar in energin från svärden men låter dem sitta kvar där de sitter. De var trots allt inte hennes från första början men energin de bär stärker henne och ger henne kraft att hitta rätt på sin väg framåt.

Hitta sin egen väg

Hennes väg framåt från nu handlar nämligen om att hitta den väg som är hennes egen. Hon har hämtat tillbaka delar av henne som varit på avvägar, de fem svärden, och hon har tankat in energi från de två svärden på väggen, en energi som kommer att fylla henne med nya insikter och kunskaper. Jag får nästan känslan av en bok, en väldigt gammal bok med kunskap som kan förändra henne och hennes liv. Kanske är det en magisk bok med trollformler som kan hjälpa henne att höja sin frekvens dit där hon behöver vara för att ta språnget över till nästa nivå, till nästa tidslinje, till nästa fas i hennes liv.

Veckans Tarot – Sju Svärd – Ditt budskap

Så vad är då budskapet till dig denna vecka? Jag tänker att det handlar om att du gör lite av en inventering i dina tankar, dina idéer, dina insikter, dina värderingar, dina intresseområden etc. Har du något du lägger mycket energi på som du egentligen inte längre brinner för? Kanske något du förr tyckte mycket om som du behöver hämta tillbaka? Har du gjort någon annans värderingar till dina fast de egentligen inte resonerar med din innersta sanning?

Gör som kvinnan på bilden hämta tillbaka det som är ditt. Ta sedan allt det som inte är ditt och antingen lämna tillbaka det till dess rättmätige ägare eller bränn det på bål. Vi har ju sista april och majbrasor snart över hela landet. Det passar ju alldeles utmärkt att slänga allt som inte ger dig kraft och glädje på brasan nu.

Veckans nyheter – händelser

Ny Youtube-kanal

Jag håller på och skapar en ny kanal på Youtube. Den är inte klar än men om du vill kan du gå in redan nu och prenumerera på kanalen så missar du inte någon av mina framtida videos 🙂

Jag kommer bland annat prova under en tid att lägga ut veckans kort även där. Jag kommer då att läsa in det jag här i bloggen har skrivit.
Allt eftersom kommer jag att lägga in videos med olika tips om hur du kan sköta om din energi, om kreativitet, målning, transformation, meditationer etc. Ge gärna en kommentar om du går in och tittar på mina videos! Och om du har något du vill jag ska prata om, hör av dig så kanske jag gör en video om just det 🙂

Vill du lära dig att själv lägga tarot?

Grundkurs Tarot

Att ha en tarotlek hemma kan kännas som att ha en väldigt vis, ödmjuk, ärlig och ickedömande vän vi alltid kan fråga om allt vi grunnar över. Vi kan vara säker på att få ett helt ärligt svar när vi frågar Tarot om råd. Ett problem kan vara att vi inte alltid kan tolka vad den säger och det är här denna kurs så passande kommer in.    

Du kan efter kursen använda leken för egen del eller arbeta professionellt med den, eller både och. Oavsett vilket val du gör är jag säker på att du kommer att ha stor glädje av din tarotlek och den tolkningsförmåga du skaffar dig här och i framtida djupare förkovring.  

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka!

Med värme
Annette

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bilder-till-Om-mig-pa-hemsida-7-1024x1024.jpg