Veckans Tarot – Ess i Stavar

21 maj, 2023 2 av annette

Veckans Tarot – Ess i Stavar är det första kortet i stavsviten i Lilla Arkanan. Essen visar oss alltid att något nytt är på gång och Ess i Stavar visar oss att det kommer ny energi.

Veckans Tarot - Ess i Stavar

Här händer det grejer minsann! Vad är det för eld flickan på bilden har tänt? Det verkar vara en magisk eld. Stavar, böcker, penslar, toner och paletter stiger upp mot skyn tillsammans med en fjäder och tre löv.

När jag tonar in mig på flickan visar hon mig att hon har haft det ganska motigt ett tag och nu har hon tröttnat på motgångarna. Hon har tagit sig ut i naturen för att göra en ceremoni för att slänga allt det gamla på elden. Hon vill inte längre bära på det som inte ger henne glädje och inspiration.

Jag får se hur hon för en liten stund sedan stod på knä framför elden och grät ur sig alla de tårar som hon burit på så länge.

Hon säger sedan urminnes tider. Jag uppfattar det som att hon i denna ceremoni faktiskt klippt banden till allt det som varit i många led tillbaka i tiden. Kanske i hennes släktled och kanske i hennes egna tidigare liv. Hon tittar uppmanande på mig när jag skriver, som att hon vill tillägga något. Flickan säger att det hon nu lämnar bakom sig är både släktled tillbaka och tidigare liv. Hon menar att det många gånger hör ihop och att hon själv finns i släktleden längre tillbaka i tiden. Själv har hon återfötts många gånger i samma släktled och nu i denna inkarnation är det dags att knyta ihop säcken en gång för alla och släppa alla tidigare inkarnationer fria.

Kvinnorna bakåt i tiden

Hon visar mig hur hon har en symbolisk säck där alla förmödrar, för hon jobbar främst med kvinnorna bakåt i tiden, ligger huller om buller. Det ser rätt roligt ut faktiskt för där finns kvinnor som är egensinniga, starka och självständiga. Jag kan lova dig att de inte gillar att ligga där ihopbuntade med en massa andra kvinnor i en säck. Jag ser stora kjolar och förkläden som flaxar runt där i säcken. Där finns även grova kängor och en handväska som ser dyr ut. Där finns även kvinnor som är blyga och timida. Inte heller de är så förtjusta i att bli ihopbuntade med alla dessa märkliga kvinnor, men de är ju blyga och timida såg de säger inte lika mycket som de starka och ”välspråkiga”. Jag ser äldre kvinnor och unga flickor.

Karmiska band

Jag frågar flickan vad hon ska göra med dem och hon säger att hon slänger dem på elden så att deras sorger och bekymmer får brinna upp. Alla de karmiska banden kommer nu att lösgöras och brinna upp. Det gör att alla dessa kvinnor kommer att bli fria. De lever inte längre i en kropp här på jorden men som själar bär de fortfarande en del tyngd ifrån det som varit.

Hon berättar för mig att vi hjälps åt i släktleden. Det innebär att den tyngd en person längre tillbaka i tiden inte kunnat frigöra sig ifrån kommer att följa med i släktledet framåt. Ända tills energin har balanserats och det tunga lösts upp. Nu när flickan gör denna ceremoni frigörs allt detta och denna tyngd kommer aldrig mer att behöva följa med in i en inkarnation igen.

Men vad handlar böckerna, penslarna och bladen om då? Hon tittar på mig under lugg med ett hemlighetsfullt leende. Du får se det lite längre fram säger hon. Jag antar att vi får vänta tills nästa vecka med att få detta svar.

Veckans Tarot – Ess i Stavar – Ditt budskap

Jag får en känsla av att detta är en tvådelad ceremoni och att tipset till dig denna vecka är att se över vad du bär på som inte längre gynnar dig. Har du något i ditt liv som du känner har gjort sitt? Tankar? Idéer? Åtaganden? Relationer? Vad som helst som inte längre ger dig kraft och styrka. Gör en ceremoni där du skriver ner allt detta och lämnar över det till Universum. Du kan göra det via en eld som flickan på bilden eller på något annat sätt som passar dig. Be om att det som nu släpper taget om dig även släpper taget om alla de kvinnor som gått före dig och som kommer att gå efter dig.

Titta på dig själv och ditt liv

Det viktiga är att du tittar på dig själv och på ditt liv för att bli klar över vad det är du burit på som du nu är redo att släppa. Flickan berättar för mig att hon kommer att vara med oss nu denna vecka och nästa. Hon kommer att hjälpa oss att lyfta det vi vill släppa. Hon kommer att hjälpa oss så att det går lättare för oss. Om du väljer att göra denna process, be henne att vara med dig från första stund. När du gjort klart vad du vill släppa taget om ber du henne att vara med lite extra närvarande så att allt verkligen brinner upp och lämnar detta inkarnationsled. När det är klart vilar du och fyller på med ny energi på det sätt du är bekväm med. Andra delen av denna ceremoni kommer nästa vecka.

Veckans nyheter – händelser

Äldre målningar till valfritt pris.
Vad valfritt pris innebär? Jo, det innebär att du om du är intresserad av någon av mina gamla målningar skickar mig ett mail där du skriver vad du känner att du vill och kan betala för den. Om jag tycker det är ett ok pris är målningen din.

Målning Akryl Kärlekspar

Detta erbjudande gäller inte målningarna från Journey through dimension och inte heller mina senaste målningar. Om du vill att jag skickar tavlan till dig tillkommer fraktkostnader.
De allra flesta av mina målningar finns här i Galleriet. Alla som finns med där finns dock inte tillgängliga för köp.

Skicka mig ett mail med ditt prisförslag så ser vi om din favorit vill bo hos dig 🙂

Ny Youtube-kanal

Jag håller på och skapar en ny kanal på Youtube. Den är inte klar än men om du vill kan du gå in redan nu och prenumerera på kanalen så missar du inte någon av mina framtida videos 🙂

Jag kommer bland annat prova under en tid att lägga ut veckans kort även där. Jag kommer då att läsa in det jag här i bloggen har skrivit.
Allt eftersom kommer jag att lägga in videos med olika tips om hur du kan sköta om din energi, om kreativitet, målning, transformation, meditationer etc. Ge gärna en kommentar om du går in och tittar på mina videos! Och om du har något du vill jag ska prata om, hör av dig så kanske jag gör en video om just det 🙂

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka!

Med värme
Annette

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bilder-till-Om-mig-pa-hemsida-7-1024x1024.jpg