SPACE ODDITY – en målning i akryl

12 december, 2023 0 av annette

Space Oddity – en målning i akryl är en målning som ingick i min utställning ”Let your true colors shine” Mars 2023 i Stockholm. Här berättar jag en del om den och vad den kommer med för energi och budskap

SPACE ODDITY - en målning i akryl

Denna målning kom med total lätthet, det var som att den verkligen ville visa mig något. Min känsla är att de tre planeterna bär tre olika energier, tre olika livsformer. Målningen var en del av min utställning ”Let your true color shine”, Mars 2023 i Stockholm. När jag hängde utställningen började målningarna visa mig ett flöde jag inte sett innan. De visade mig hur de hörde ihop och berättade en historia. Jag kommer att skriva om det lite längre fram när alla målningarna har fått presentera sig en och en.

Namnet Spade Oddity kom till mig. Jag älskar den låten av David Bowie men det var länge sedan jag lyssnade på den så jag var tvingen att lyssna på den för att se varför min målning ville ha samma namn. Det jag reagerade på var att i sången utmanas Major Tom att lämna sin kapsel. I min tolkning handlar det om att våga ge sig ut i det okända, att våga utforska det vi inte har kontroll över.

Titta ut i rymden

Min känsla i min målning är att någon ligger ner och tittar upp i rymden. Innan namnet Space Oddity kom till mig kallade jag den Earth to Space. I de blå träden finns det flera figurer som är ute i den mörka stjärnklara natten. Man ser dem inte direkt utan man behöver skärpa sina ögon och sin närvaro för att få kontakt.

Den jag såg först av dem alla var den lilla pojken som sitter längst ner i tavlan. Han sitter där helt själv och tittar ut i den oändliga rymden. När jag såg det var känslan hisnande. Undra vad han tänker? Hur känns det att sitta där helt själv?

Som med alla intuitiva målningar finns mycket att säga men det mesta är väldigt personligt för den som betraktar målningen. Jag kommer därför inte att berätta mer av vad jag ser i just denna. Se den och ta emot det budskap den har att förmedla till just dig.

Skriv gärna i kommentarerna din upplevelse, jag tycker det är så kul att höra vad andra ser i mina målningar????

Målningen är 50×60 cm och är till salu så länge den finns kvar i shopen. 2500kr. Hör av dig till mig om du är intresserad av den.

Följ mig gärna på Sociala Medier där jag delar med mig av allt som är jag. Där delar jag även mina målningsprocesser när det flödet infinner sig.
Facebook
Instagram

Med värme
Annette