Rättvisan – Veckans Tarot

14 april, 2024 0 av annette

Rättvisan – Veckans Tarot tillhör Stora Arkanan och talar med oss om rättvisa, precis som kortets namn. Det talar även om balans och om att allt förr eller senare kommer tillbaks till oss för klargörande och eventuell läkning. Vi ska se vad det har att säga oss här och nu.

Rättvisan - Veckans Tarot

Det första min blick faller på är kvinnans ögon, där hon har en bindel för ögonen som verkar ha åkt upp så att hon ser med det ena ögat. Sen ser jag vågen hon håller i sin hand och min blick uppfattade handtaget som en nyckel. Intressant.

Sen ser jag de båda katterna, en vit och en svart, och de verkar inte vara helt överens. Undra vad det betyder tillsammans med bilden jag fick av en nyckel?

Hon har en lagbok i sin andra hand vilket visar oss att hon vill följa de regler som finns. Eller handlar det om att hon tycker att vi, du och jag ska följa reglerna?

Bilden är från The Everyday Witch Tarot, Art by Elisabeth Alba Illustration
Written by ”Deborah Blake-author”, Published by Llewellyn Worldwide

Jag måste säga att detta kort är ett av de mest utmanande för mig personligen så jag behöver verkligen ta ett djupt andetag när jag connectar med henne. Men jag gillar att ögonbindeln sitter lite på sniskan, det gör att hon inte känns riktigt så stelbent 😉

Min blick faller igen på de båda katterna som verkar vara mitt inne i en dispyt… Det jag hör är två irriterade röster som säger…. eller egentligen fräser…. ”Det är jag som har rätt!” ”Nej! Det är jag som har rätt!” Jag tror de är lite i obalans de där katterna. Har de inte förstått att det inte finns rätt och fel? Nu vänder de båda sina huvuden mot mig och blänger surt på mig. Helt plötsligt verkar de vara bästa vänner och det är jag som är mottagaren av deras ilska :-O.

”Vill du ha rätt eller vill du vara lycklig”?

Har du hört talas om uttrycket ”Vill du ha rätt eller vill du vara lycklig”? Det känns för mig som att det är vad Rättvisan kommer med som budskap idag. Kanske har hon verkligen mjukats upp en del… Hon visar mig att hon är rätt trött på de båda katterna och att hon håller vågen de sitter på en bit ifrån sig. Helst skulle hon vilja släppa vågen så att de föll i marken.

Ser du skuggan bakom gardinen? Vem är det som gömmer sig där? Det ser ut som en hund med spetsiga öron. Anubis? Anubis var ju en dödsgud, är det något som ska dö här?
Jag Googlade lite på Anubis och det första som kom upp var att dödsgudar ofta ansågs onda men så var det inte med Anubis. Egyptierna såg honom som en bra gud som beskyddade dem. Kanske står han där bakom gardinen för att se till så att denna process som pågår verkligen går rätt till. Normalt brukar ju katterna vara lite av våra beskyddare under denna resa men jag skulle inte lägga mig liv i dessa tvås tassar.

Lyssnar på Anubis

Det jag får till mig är att kvinnan på bilden lyssnar på Anubis och hon är på väg att lägga lagboken åt sidan. De båda katterna ska bara få skälla av sig på varandra och sedan kommer en integration att ske. Detta är så intressant! Rättvisan står vanligtvis mycket för intellektet, det logiska och det sunda förnuftet men denna gång visar de mig en integration av intellektet och intuitionen. I like! Detta är stort för när vi har både intellektet och intuitionen intakta och i samarbete, då kan vi gå hur långt vi vill.

Jag uppfattar det som att kvinnan studerat lagboken och nu i princip kan den utan och innan. Hon behöver inte boken längre för hon har all information hon behöver lagrad i sitt bibliotek, hjärnan. Hon visar mig hur hon innan hon började studera lagboken redan hade kontakt med sin intuition så jag antar att hon är redo nu för integrationen. När den är klar kommer hon kunna ta beslut utifrån både intellekt och intuition.

Rättvisan – Veckans Tarot – Ditt budskap

Jag skulle säga att budskapet till dig idag är att ha med dig talesättet ”Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig”. Om du hamnar i situationer där människor tycker olika än du, eller där du känner att någon har fel, känn in ordentligt om det är värt att ta den striden eller kan ni enas om att ni helt enkelt tänker olika. Väg för och emot utan att hålla hårt i det du anser vara rätt.

Jag skulle tro att du liksom kvinnan på bilden står inför en integration av intellektet och intuitionen. När den processen är klar är det inte viktigt för dig att ha rätt. Du vet vart du står och kan därmed låta andra stå där de står.

Veckans tips!

Onlinekurs i Intuitivt måleri och Transformativ healingsession
Se mer nedan

Kom igång med ditt intuitiva måleri!
Steg 1 – 26, 27, 28 April

Att måla intuitivt kan vara en spännande resa där man kommer i kontakt med världar man innan inte visste fanns.

Allt kan hända, allt ifrån en häftig transformativ inre resa till några dagar av härligt fridfullt måleri och fina meditationer.

Utan krav eller prestation utforskar vi under våra dagar tillsammans vårt inre landskap och öppnar upp för vår kreativa flod att flöda fritt.  Det som vill visa sig i världen, det som vill visa sig i våra liv, det målar vi ut på papper eller duk utan tanke på prestation eller krav.

Rättvisan - Veckans Tarot

Vi målar helt fritt utifrån våra hjärtan. Vi öppnar upp för mer av de vi är i vår innersta kärna, i vår sanna essens. Detta är andra gången jag kör denna kurs och därför får du ett billigare pris samtidigt som du får möjlighet att själv ge förslag på vad du vill ha i kursen. Priset kommer att stegras för varje kurs som går tills den kommit till sitt originalpris, så passa på nu!

Transformativ healingsession

En transformativ healingsession är ett samtal där vi samtalar om vad som pågår i ditt liv. Du väljer vad du vill fokusera på och jag håller energin för dig, ställer frågor, renar din aura, agerar kanal för de från andra dimensioner som vill vara till hjälp.

Under hela samtalet är jag uppkopplad på min transformativa kraft som vet exakt vart den ska gå för att du ska få ut det allra bästa av denna session. Jag leder och guidar dig dit där du behöver vara för att kunna frigöra dig, och så småningom, när du är redo, göra de förändringar som krävs för att du ska ha det liv du drömmer om.

Rättvisan - Veckans Tarot

Man skulle kunna säga att vi människor energimässigt är uppbyggda av olika punkter som är sammanvävda med energilinjer. I varje punkt finns det olika lärdomar och upplevelser vi är menade att ha i detta liv. Syftet är att vi under livet ska lösa upp dessa punkter så att vårt energifält blir fritt. Ju fler punkter som lösts upp, ju friare känner vi oss. Det beror på att vi när vårt energifält är i fritt flöde är i konstant kontakt med vår innersta sanning.

När vi följer vår innersta sanning väljer vi per automatik det som får oss att må bra.

Du kan välja att stanna vid en session eller så kanske du är redo att frigöra dig ännu mer på djupet och vill fortsätta din resa med mig. Vet du med dig att du vill ha fler sessioner finns ett fint paketpris. Du kan även välja om du vill ha en session på 60 minuter eller 90 minuter. Klicka på knappen nedan så kan du välja det som känns bra för dig.

Häng med till Youtube!

Veckans Tarot - Riddare i svärd

Min Youtube-kanal

På min Youtubekanal delar jag med mig av mina verktyg. Kanalen är dynamisk och jag följer flödet. Där kommer du kunna hitta allt från videor om målning till djup transformation. I grunden ligger en del videos med olika verktyg till vad jag kallar energihygien. En hjälp för dig att hålla ditt energifält rent och fräscht så att det blir lättare för dig att leva ditt liv som du önskar.

Jag lägger även varje vecka ut en video där jag läser upp veckans budskap från tarotkorten. För dig som hellre lyssnar än läser budskapet.
Ge gärna en kommentar om du går in och tittar på mina videos! Och om du har något du vill jag ska prata om, hör av dig så kanske jag gör en video om just det.
Och du! Prenumerera så missar du ingen av de videos jag lägger ut! 😀

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka!

Med värme
Annette