Kurs Online – Kom igång med ditt intuitiva måleri!

12 januari, 2024 0 av annette

Vi mediterar och målar helt fritt utifrån våra hjärtan.
Vi öppnar upp för mer av de vi är i vår innersta kärna, i vår sanna essens.

Det som vill visa sig i världen, det som vill visa sig i våra liv, det målar vi ut på papper eller duk utan tanke på prestation eller krav.

Att måla intuitivt kan vara en spännande resa där man kommer i kontakt med världar man innan inte visste fanns. Allt kan hända, allt ifrån en häftig transformativ inre resa till några dagar av härligt fridfullt måleri och fina meditationer. Du väljer hur din helg ska se ut, här finns inga krav och prestationsångesten lämnar vi i garderoben.

Denna kurs handlar om dig och din utveckling. Genom att komma i kontakt med ditt inre kommer du även i kontakt med din kreativitet. I meditationerna får du möjlighet att förstå dig själv bättre och i det fria intuitiva måleriet kan du sedan måla ut allt det som kommit upp. Allt det som visat sig för dig som inte längre har någon plats i ditt liv. Och allt det som visar sig för dig som du gillar och vill ha mer av.

Du kommer att få några tekniker som hjälper dig att rensa tankarna och läka ut de olika mönster som inte längre gynnar dig. Du kommer att få videos där du följer mig när jag målar en intuitiv målning och de tekniker jag använder mig av. I våra möten jobbar vi med det som kommer upp under kursens gång. Jag finns för dig och håller ett utrymme där ingen dömer eller bedömer vem du är och vad du gör.

Upplägg ”Kom igång med ditt intuitiva måleri”

För att kursen ska bli av behöver vi vara minst 4 deltagare. Detta är en pilotgrupp som bygger på en kurs jag håller IRL. Det låga priset är på grund av att det är första gången jag kör denna kurs online och det innebär att jag vill ha en utvärdering när kursen är klar så att jag vet vad som är bra och vad som behöver ändras i kursen. Om jag fortsätter hålla kursen framåt kommer priset sannolikt vara högre så passa på nu!

Vi startar på fredagen med en kort presentation över Zoom så att vi får ett hum om vilka vi ska umgås med under kommande dagar. Sedan gör vi en meditation för att landa här och nu i oss själva. Efter det drar vi igång vår målarresa. Kan du inte vara med den tiden så går det bra att presentera sig i Facebookgruppen i stället.
Vi kommer under kursen att varva meditationer med fritt målande utifrån vad gruppen behöver.

Exakt schema får du i mail när vi närmar oss men jag lovar att det ska finnas utrymme att både måla och att reflektera. På söndagen kl 21.00 gör vi en avslutande meditation och knyter ihop säcken. Du kommer att ha tillgång till kursmaterialet 14 dagar efter kursens slut. Det gör att du har möjlighet att verkligen grotta in dig i ditt måleri och i ditt inre utforskande.

Vi har under några tillfällen under kursens gång träffar över Zoom där vi plockar upp vad som pågår. Under dessa träffar kan man dela med sig av vad som sker inombords, eller kanske i livet generellt för att få stöd och hjälp att frigöra vad som håller en fången och för att se klarare. Här kan man även visa vad man målar, om man vill ha hjälp att tolka målningarna av mig och de andra kursdeltagarna. Det är så klart helt frivilligt hur mycket man vill dela med sig.

Till kursen hör även en privat Facebookgrupp där du kan dela din upplevelse, visa vad du gör och hänga med dina medresenärer. Om önskan finns kan vi där även göra någon live. Vi följer energin och ser vilka önskemål som poppar upp.

Transformativ kraft

Jag är under kursen uppkopplad på min transformativa kraft. Det betyder att du om du vill och är redo kommer att få hjälp att frigöra och transformera sådant inom dig som står i vägen för att du ska kunna leva det liv du önskar. Du väljer själv vad du vill ta emot och hur mycket du vill öppna upp.

Visa dina målningar och få hjälp att tolka

Vi kommer även att samlas för att visa varandra vad vi målat. Den som vill kan få höra vad resten av gruppen ser i ens målning. Det kan vara väldigt spännande och ge nya vinklar på vad som pågår i ens värld. Men det är ett fritt val. Din målning är din, du behöver inte visa den och ingen kommer att kommentera om du inte gett din tillåtelse.

Material

Du behöver inte ha något dyrt material till denna kursen om du inte vill. Jag rekommenderar att du använder akrylfärger för att du ska få ut det mest av det intuitiva måleriet. De torkar snabbt och går att måla lager på lager. Jag rekommenderar även att du målar på en uppspänd duk. Det går att måla på akrylpapper också men om du vill att färgerna ska rinna är det ofta lättare med uppspänd duk. Inget av det behöver vara av någon bättre kvalitet men självklart blir det bättre hållbarhet och upplevelse med lite bättre material.

Det material som jag rekommenderar:

Akrylfärg
Akrylpenna vit och svart – Jag använder Posca 0,7 och 0,9 – 1,3
Kolpenna för att rita ut det du ser i din målning. Går även att måla fram med ett tunt lager av vit färg om du inte har kolpenna.
Penslar i några olika storlekar – en riktigt smal, en mellan och en bred. Sen finns det en uppsjö av penslar att välja bland.
Disksvampar och trasor
Målarduk – välj den storlek du dras till och kanske vill du ha fler än en så att du kan pendla mellan dem.
Papper att måla på – 200g och uppåt rekommenderas
Skrivbok
Penna att skriva med
Vattenflaska
Burkar att fylla med vatten för rengöring av pensel
Palett – jag använder plastlock, det går alldeles utmärkt

Du behöver ha oömma kläder som du inte är så rädd om. Det kan hända att du får färg på dem.

Vi ses!

Med värme
Annette