”Kom som du är”

1 juli, 2022 0 av annette

”Kom som du är” är namnet som kom till mig när jag funderade över denna målning. Jag funderade på om hon skulle ha hår eller inte. Min tanke var att hon skulle ha hår i olika färger, blått, grönt, rosa, lite guld….. kanske hästsvans eller flygande vilt hår.

När namnet ”Kom som du är” kom till mig förstod jag att hon inte skulle ha hår. Om hon skulle haft hår hade det visat sig utan att jag behövde tänka ut hur det skulle se ut.

Jag gillar bakgrunden mycket på målningen och vill inte förstöra den. Jag hade själv en känsla av att hon inte är klar när hon inte har hår men i samma stund som namnet ”Kom som du är” kom till mig kände jag att det handlade om sårbarhet.

Sårbarhet är något vackert och när vi vågar vara sårbara kan vi också vara oss själva, de vi egentligen är i vår sanna essens. Vi kan använda vackert hår, smink och vackra kläder för att förstärka de vi egentligen är. Eller så kan vi använda det för att skapa en fasad som föreställer de vi tror att vi är, eller det vi tror att andra vill att vi ska vara.

Är smink en fasad eller en förstärkning av vem hon är?

Kvinnan på bilden har smink runt sina ögon och på sin mun. Vad känner du, är det en fasad hon har satt på sig eller är det en förstärkning av den hon är i sin essens? Jag vet inte än. Jag vet inte heller om målningen är klar, det känns som att något saknas men jag ser inte vad det är. Kanske det bara är min signatur som saknas 😀

Budskapet är i alla fall taget. Kom som du är. Jag upplever att det är mycket vad energierna handlar om i nuläget generellt. För mig personligen och även i det kollektiva. Kom som du är, var den du är, gör det du mår bra av. Landa i hjärtat och ha tillit till att du är värdefull precis som du är. Du behöver inte förändra dig, du har dina gåvor som är unika för just dig. Vem ska dela med sig av dem om du är någon annan?

Om du är intresserad av den serie målningar som ”Kom som du är” tillhör hittar du den här

Du kan följa mina målningsprocesser samt ta del av vägledning inför varje vecka på min Facebooksida.

Med detta tackar jag för mig idag och önskar dig en fin helg!

Med värme
Annette