Göra som alla andra

31 januari, 2022 0 av annette

Vi vill gärna göra som alla andra, ofta sker det per automatik, vi kopierar det vi ser. Man tror att det som många andra gör är det bästa att göra och så tänker man inte så mycket mer på det. Men så en dag börjar man känna att det är något som inte känns helt rätt.

När den känslan dyker upp kan vi vara säkra på att det är tid till förändring. Det är något inom oss som pockar på uppmärksamhet. Kanske har vi fått indikationer från olika håll om att det är dags men inte riktigt kunnat ta det till oss. Men när känslan av obehag kommer är det viktigt att vi lyssnar. Gör aldrig något som får dig att känna obehag. Lyssna till din inre röst och sök vidare tills du förstår vad det är den vill säga dig.

Jag har genom åren haft många klienter som kommit till mig eftersom de tex lever i en relation som gör dem mindre än vad de är, eller jobbar på ett jobb där de inte uppskattas för den de är. Ofta har de tänkt att det är så livet är, man kan inte kräva allt. Att livet är en utmaning, kanske till och med en pärs….. Man kan inte kräva att livet är en dans på rosor… Känner du igen detta?

Livet är en dans på rosor

Göra som alla andra

Tänk om vi istället för att tänka att livet är svårt och ingen dans på rosor skulle inse att livet faktiskt kan vara just det, en dans på rosor. Varje ros har sina taggar, så även rosorna i vårt livs rostäcke. När vi är medvetna om det kan vi välja att dansa fram på vårt täcke av rosor och stanna upp varje gång där dyker upp en tagg, observera den och reflektera över om vi ska trampa på den eller stiga över den. När vi gör så blir taggarna en påminnelse om vikten av eftertanke och uppmärksam närvaro.

I en uppmärksam närvaro är vi medvetna om allt som sker i oss och omkring oss och därmed kan vi med lätthet ta beslut om vart vi ska sätta ner foten för att ta vårt nästa danssteg. Förhoppningsvis väljer vi inte att trampa på en av taggarna utan väljer rosenbladen som vår plattform.

Att kopiera någon annan

Jag lyssnade på ett klipp med Jeff Walker där han pratar om att kopiera andra. Han är en guru inom marknadsföring och man säger ju ofta att man ska göra som de gör som är framgångsrika. Men det han menar i denna videon är att man ska vara vaksam på att bara kopiera någon annan. Vi har ingen aning om vilket syfte den andra personen har med det den gör. Deras syfte kanske är ett helt annat än vad vårt syfte är. Du kan se hans video här

Jeff Walker pratar om marknadsföring men detta gäller inom alla områden. Vi har ingen aning om vilken intention en annan människa har med sitt beteende. Vi har heller ingen aning om vad som ligger bakom denna persons agerande. Det är så himla viktigt att vi verkligen lyssnar på vår egen intuition och följer den. Om vi inte förstår vad den säger behöver vi stanna upp för att se om vi är på väg att kliva på en tagg eller ett rosblad. Uppmärksam närvaro.

Gå din egen väg, gör det som känns rätt och sant för dig. Gör det i respekt gentemot andra som går sin väg, den väg som känns rätt och sann för dem. När vi respekterar varandra och följer vår egen stig, då kan vi skapa storverk och få en hel värld som blomstrar. En dans på rosor i uppmärksam närvaro.

Främmande energi – blockeringar

När jag ger transformativa sessioner till mina kunder blir jag ofta visad något jag kallar för främmande energi. Jag får se den som moln i deras energifält och den sitter där de har en blockerad, stagnerad energi. Den främmande energin kan till exempel visa sig i och runtomkring halsen. Då betyder det ofta att personen i fråga har en blockering i halschakrat. Under sessionen jobbar jag och guiderna på att rensa bort den främmande energin och på att lösa upp blockeringen. Ibland frigörs det under en session och ibland behövs mer tid och handling.

Främmande energi är sådant vi släppt in i vårt energifält även fast det egentligen inte resonerar med vår egen sanning. Det kan vara åsikter, trosuppfattningar, värderingar eller föreställningar som vi plockat upp från skolan, från våra föräldrar, syskon, vänner, media, arbetsplatser etc. Vi har fått det serverat på ett sätt som har gjort att vi har trott att det var den gällande sanningen men inte kunnat integrera det eftersom det inte resonerat med vår innersta sanning. Det kan även vara ovan beskrivna som har resonerat med vår sanning i det förflutna men inte längre gör det.

Oavsett anledning till att den främmande energin finns i vårt energifält så är det när det visas under en session på väg att lämna oss. Vill du ha en session med mig är du hjärtligt välkommen! Du köper den HÄR och bokar den HÄR eller via mail.

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka!

Med värme
Annette