Döden – Veckans Tarot

3 mars, 2024 0 av annette

Döden – Veckans Tarot tillhör Stora Arkanan och visar oss därmed att något stort är på gång. Något som har stor inverkan på våra liv, något som är kopplat till själen och dess resa. Döden är ett kort som skrämmer många men det är väldigt sällan kortet visar oss en fysisk död. Det handlar nästan alltid om en transformation. Död och pånyttfödelse.

Döden - Veckans Tarot

Man ska dock inte romantisera tarotkortet Döden för när det dyker upp talar det om något som känns. Det beror på hur vår situation ser ut hur vi upplever den transformation den står för. Om vi tycker att livet är perfekt och att allt flyter precis som det ska, då kan Döden kännas som att man rycker undan mattan. Om man däremot tycker livet känns segt och tungt, då kan det vara så att Dödens transformation känns som en lättnad.

Det första jag ser när jag tittar på kortet är det vita oformliga ansiktet i den svarta kåpan. Sen ser jag snöret som nästan gått av och den svarta katten som ser ut att leka med något.

Jag kommer osökt att tänka på förra veckans Två stavar, undra om det är samma svarta katt? Det känn så. Den här katten är fullt upptagen med vad den gör och lägger inte ens märke till mig så vi får nog vänta med att få veta om det är samma katt. Men det är mer. Om du tittar bakom Döden så ser du två dörrar. Den ena är stängd och den andra har en liten öppen springa där vi ser en strimma av ljus. Kan vi välja vilken av dörrarna vi går igenom? Eller är det så att vi kommit in genom den som är stängd och ska gå ut genom den som är öppen? Eller tvärtom?

Blicken är stålhård

Jag tycker själv att denna Död ser lite otäck ut och har svårt att titta honom i de obefintliga ögonen. Men när jag till slut tar mod till mig känner jag att blicken är stålhård. Ingen pardon. Han pekar på snöret och frågar kallt. ”Nå, hur ska du ha det?” ”Vad väljer du?” Valet som visade sig för oss förra veckan…

Vad händer om vi låter honom hugga av snöret med sitt svärd? Och varför är katten så ointresserad av oss? Vad betyder de grå slöjorna?

Ok, nu börjar det hända grejer. Jag fortsatte att titta Döden i ögonen och fick se hur den hårda kalla blicken helt plötsligt blev lite mjukare och började svaja lite. Som om han tappade lite av sin hårda attityd och jag får se något därbakom som faktiskt är fyllt av sorg. Ärligt talat så känns det som om han vill att vi ska göra detta val så att han får släppa taget om sin roll. Det känns som att han burit denna tunga uppgift väldigt länge och nu är det dags för honom att klä av sig denna dräkt och få vara…… alltså hallå!! Vet du vem som träder fram? Detta hade jag aldrig kunnat ana…

Vad är det som händer??

Det är pojken/mannen från förra veckans Två stavar som träder fram. Vad är det som händer egentligen? Korten börjar ett efter ett, vecka efter vecka, byta skepnad. Folk träder fram ur förklädnader och visar någon hel annan…. Jag har faktiskt aldrig varit med om detta förr.

Han visar mig hur han hållit masken och varit stark så länge. Han har fått ta svåra beslut och tagit hand om de svåra sysslorna väldigt länge, men nu är han klar med sitt uppdrag. Det är dags för honom nu att ta av sig denna dräkt och börja leva sitt liv som den unga man vi såg i Två Stavar. När han väl tar av sig Dödens dräkt då kommer det som varit vara borta, och det kommer aldrig att komma tillbaks igen.

Han pekar på snöret som nästan är av. Den tunna sträng som fortfarande håller ihop snöret är av stål och han kan inte skära av det med sitt svärd. Han behöver din hjälp. Han behöver att du tar fram en kraftig sax och klipper av stålsträngen så att snöret går av en gång för alla. Sen blir jag visad hur han löses upp och försvinner ut genom dörren som har en liten springa öppen. Han väntar inte en sekund, han är så redo att gå vidare nu.

Döden – Veckans Tarot – Ditt budskap

Ja, helt klart är det ett stort skifte på gång och det gäller för dig nu att göra ett slutgiltigt val. Väljer du att klippa av stålsträngen för att en gång för alla lämna det gamla bakom dig? Eller vill du stanna en stund till där du är nu?
Under lång tid har energin visat på att det är ok vilket val du än gör och att du ska låta det ta den tid det tar, men denna gång känns det inte längre så. Nu känns det som att du måste göra ditt val NU.

Häng med till Youtube!

Veckans Tarot - Riddare i svärd

Min Youtube-kanal

På min Youtubekanal delar jag med mig av mina verktyg. Kanalen är dynamisk och jag följer flödet. Där kommer du kunna hitta allt från videor om målning till djup transformation. I grunden ligger en del videos med olika verktyg till vad jag kallar energihygien. En hjälp för dig att hålla ditt energifält rent och fräscht så att det blir lättare för dig att leva ditt liv som du önskar.

Jag lägger även varje vecka ut en video där jag läser upp veckans budskap från tarotkorten. För dig som hellre lyssnar än läser budskapet.
Ge gärna en kommentar om du går in och tittar på mina videos! Och om du har något du vill jag ska prata om, hör av dig så kanske jag gör en video om just det.
Och du! Prenumerera så missar du ingen av de videos jag lägger ut! 😀

Med detta vill jag önska dig en riktigt fin vecka och fortsättning på det nya året!

Med värme
Annette